Slo-Pi

Ben Llewellyn Smith je vodja računalništva in upravitelj ECDL pri AKS v mestu Lytham St Annes, ki se nahaja v Angliji. Fundaciji Raspberry Pi je pokazal posnetek pred sestanitvijo v prejšnjem tednu, v katerem prikaže na novo nameščen razred računalnikov, ki poganjajo Debian server. Tega bo uporabljal razred učencev, ki se pripravljajo na izpit za splošno srednješolsko izobrazbo, poleg tega pa vsi uporabljajo mini računalnik Raspberry Pi.

Vsi Benovi učenci si lastijo Raspberry Pi, zato fundacijo preseneča, kako veliko vrednost ta naprava doprinaša k učenju, sploh v pogledu odgovornosti in zmožnosti prilagoditve svojega računalnika napram izposojeni šolski enoti. To je eden izmed ključnih razlogov zaradi katerega so se pri fundaciji trudili znižati cene stroškov za posamezen kos. Obenem imajo učenci priložnost, da na svojem Raspberry Piju delajo tudi doma.

V posnetku boste videli učence, katerim je Ben podal enostavno nalogo v Scratchu, saj je želel preizkusiti svoj novi sistem ter prikazati kako lahko izgleda učno okolje. Poleg tega si Ben prizadeva, da bi omenjeni razred učencev izdelal tudi nekaj učnih nalog v povezavi z Minecraftom, pri tem pa bi uporabili Python na Piju.

Preiskavo, ki jo bo opravljal Benov razred za splošno srednješolsko izobrazbo, bo vsekakor možno narediti na Piju. Fundacija je vesela, da je Ben ta posnetek lahko delil z nami, upajo pa na to, da bo ta pomagal tudi ostalim učiteljem. Več informacij pa lahko najdete na Benovem YouTube kanalu.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6302

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.