Slo-Pi

Nedavno je na nebu v okolici Pariza, med Eifflovim stolpom in Sacré Coeurjem letela čudovita hiška iz filma UP! Celotno napravo je poganjala odprtokodna elektronska naprava, Raspberry Pi, ki je slike neposredno iz višine objavljala na Instagram.

Ne gre za hekanje Instagrama temveč za uporabo te storitve v namen izdelave orodja, za katerega smo bili prepričani, da bo zares čudovito! Kreativnost govori tudi o pripravi že obstoječih stvari na korak dlje. To predstavlja uporabo naprave v nečem za kar primarno ni bila izdelana.

Valentin Squirelo, sounstanovitelj HackerLoopa

Pripomočki za Upstagram

Pripomočki za Upstagram

Cilj projekta, ki so si ga zadali pri podjetju HackerLoop je bil ustvariti programsko opremo, ki bo samodejno zajemala fotografije in jih naložila na Instagram račun, brez uporabe Instagram aplikacije za pametne mobilne telefone. Zgradili so majhno hiško po navdihu filma UP, zanjo pa so uporabili papir in peno ter jo pritrdili na več kot osemdeset balonov s helijem. V UP hiško so vgradili še mini računalnik Raspberry Pi, njegovo mikro kamero, 3G ključ in baterijo. V okolici Buttes-Chaumontsa so v oktobru po petih letih posneli več kot 400 fotografij. UPstagram hiška, ki je bila povezana na 3G in je lebdela pri 90 metrih je samodejno objavljala fotografije na Instagram račun.

Zbrali so petnajst najboljših posnetkov ter jih objavili na njihov Instagram račun. Ogledate si jih lahko preko http://instagram.com/hackerloop.

Vir:

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.