Slo-Pi

Po tednu dni od izida nove različice mini računalnika Raspberry Pi 2, smo prejeli nekaj dodatnih informacij v zvezi z dobavnim rokom. Glede na množično zanimanje za nakup nove različice smo se odločili, da svojo napravo lahko prednaročite preko kontaktnega obrazca, v kolikor pa še niste odločeni o nakupu pa nič hudega, saj bo prva pošiljka precej velika in bo zaloge dovolj. Pri prednaročilu nujno podajte nekaj kontaktnih informacij, če pa bi radi dostavo preko pošte pa to tudi pripišite in dodajte svoj naslov. Cena zaenkrat še ni znana, se bo pa gibala okrog 35 € za kos. Prva pošiljka prispe predvidoma čez 2 tedna, približno 23. februarja – točnejšo informacijo bomo objavili naknadno.

Na podstrani s pripomočki sta odslej na voljo še Raspberry Pi Model A+ in pa Banana Pi.

Raspberry Pi Model A+ je še manjša različica prenovljenega Raspberry Pi 1 in je uporabna predvsem v projektih, kjer je pomembna velikost. Prav tako je nakup smiseln, če že imate USB razdelilec z lastnim napajanjem in pa USB WiFi adapter.

Banana Pi je poleg preostalih mini računalnikov ena izmed resnejših konkurenc Raspberry Piju, saj ima dvojedrni procesor Allwinner A20, ki tiktaka pri 1 GHz. Prav tako, kot Raspberry Pi 2, ima Banana Pi 1 GB RAM pomnilnika, za razliko od RPi pa ponuja še priključka OTG USB in SATA.

Oba mini računalnika – Raspberry Pi Model A+ in Banana Pi – pa sta trenutno na zalogi.

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.