Slo-Pi

Če se želimo na našo malino povezati preko SSH povezave potrebujemo najprej vzpostavljeno povezavo. Tokrat vam bom pokazal, kako nastaviti malino, da se avtomatično poveže na vaše domače omrežje.

Najprej moramo RPi priklopiti na zaslon, da lahko dostopamo do ukazne vrstice. Prijavimo se z uporabniškim imenom in geslom. Najprej bomo ustvarili varnostno kopijo orginalne datoteke. To storimo z ukazom:

Sedaj lahko modificiramo datoteko:

Če do sedaj nismo nastavljali nobenih nastavitev, spremenimo vsebino datoteke tako, da bo izgledalo takole:

Vrednost wpa-ssid in wpa-psk spremenimo tako, da ustrezata našim domačim nastavitvam. Sedaj datoteko shranimo z kombinacijo tipk CTRL+O in CTRL+X. Nato resetiramo malino in povezava se bo vzpostavila.

Sedaj moramo poiskati še IP naslov maline, ki mu ga je dodelil naš mrežni usmerjevalnik. IP naslov lahko dobimo na lokalni strani našega usmerjevalnik. Najprej odpremo CMD.exe (Start->Run->CMD.exe) in vpišemo:

Poiščemo našo povezavo z usmerjevalnikom (brezžična ali žična povezava) ter si izpišemo IP naslov od “default gateway”. Ta IP naslov vnesemo v URL vrstico našega brskalnika. Odprlo se nam bo okno, ki nas bo vprašalo za uporabniško ime in geslo. Tovarniško nastavljene vrednosti dobite na: http://www.routerpasswords.com/ oziroma v navodilih, ki ste jih dobili ob napravi. Ko smo povezani na dostopno ploščo našega usmerjevalnika poiščemo tabelo, kjer so MAC naslovi, BIOS imena ter IP naslovi. Poiščemo BIOS naše maline ter izpišemo IP naslov poleg njega.

Vir: http://learn.adafruit.com/adafruits-raspberry-pi-lesson-3-network-setup/setting-up-wifi-with-occidentalis

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.