Slo-Pi

Letošnjega aprila je fundacija Raspberry Pi najavila prihod Računalniškega modula Raspberry Pi, ki je med proizvajalci, ki iščejo tovrstne rešitve zelo zaželen. Fundacija je že prejela naročila z zelo velikim številom modulov. Kar nekaj časa jim je vzelo to, da so uredili masovno proizvodnjo modulov, vendar sedaj končno vse poteka kot mora in kupci, ki so module naročili v samem začetku že dobivajo le-te. Odslej, ko je proizvodnja v polnem teku, bo mogoče kupiti pakete po 100 modulov za ceno 30 $ na kos, ki bodo na voljo pri partnerskih trgovinah fundacije, hkrati pa boste lahko kupili tudi posamezen kos, vendar za znatno višjo ceno. V kolikor ste zainteresirani za nakup modula pa je le-ta na voljo pri Premier Farnell in RS Components.

Ob najavi Računalniškega modula so pri fundaciji objavili shemo za sam modul, razvojno ploščo in vhodnoizhodno ploščo. Obljubili pa so tudi oblikovne datoteke (CAD) za vhodnoizhodno ploščo in te so objavili pred nekaj dnevi.

Vhodnoizhodna plošča Računalniškega modula Raspberry Pi - oblikovne datoteke

Vhodnoizhodna plošča Računalniškega modula Raspberry Pi, kot izgleda v orodju za ogled oblikovnih datotek

Oblikovne datoteke so v formatu sheme Cadence OrCA, PCB datoteki Cadence Allegro in v kosovnici (BOM) ter PDF različici sheme. Obliko lahko preuredite ali pa le prenesete datoteke ter ustvarite kopije plošče. Kot bonus pa je fundacija objavila še celotne oblikovne datoteke za adapterja kamera modula ter zaslonskega modula. Te datoteke lahko najdete tukaj, objavljene pa so pod spremenjeno BSD licenco, ki je vključena v arhivski datoteki. Vedite, da je razlika med uradno vhodnoizhodno ploščo Računalniškega modula Raspberry Pi in javno objavljeno v tem, da slednja nima (in ne sme imeti brez dovoljenja fundacije) Raspberry Pi logotipa. Prav tako so odstranili znački za CE in FCC skladnost, saj je to nekaj, za kar morajo poskrbeti proizvajalci ploščo – v kolikor boste sami izdelovali tovrstne plošče, morate pridobiti svoje certifikate za omenjeni skladnosti.

Vir: http://www.raspberrypi.org/compute-module-io-board-hardware-designs/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.