Slo-Pi

Ena izmed najboljših stvari, ki se dogajajo fundaciji Raspberry Pi, so zagotovo priložnosti za spoznavanje skupin ljudi, ki se ukvarjajo s spreminjanjem načina poučevanja, predvsem v računalništvu. Odličen primer tega je gibanje za matematiko, ki temelji na računalništvu in stremi k spremenitvi načina učenja matematike v šolah. Odstraniti želijo predvsem mehansko računanje in v ospredje postaviti reševanje problemov.

Kratek citat iz njihove strani:

Pomembnost matematike v službah, družbi in razmišljanju se je v nekaj desetletjih zelo razširila. Medtem ko je to najbolj razširjena oblika dojemanja sveta, pa je izobraževanje matematike v veliki svetovni krizi – vse temelji na tem kar potrebujejo države, industrija, nadaljnja izobraževanja… in študenti.

Računalniki so ključ za rešitev tega problema, ki nas potiska v propad. Računanje z računalniki odgovarja na težka vprašanja številnih kontekstov. Resnična matematika se je s tem preoblikovala v računanje z računalniki, zato ta tudi potrebuje veliko temeljno spremembo v izobraževanju.

computerbasedmath.org je projekt, ki si prizadeva odstraniti prej omenjene težave in vpeljati nov sistem. Delamo na projektih s popolnoma novim matematičnim kurikulom, ki temelji na računanju z računalniki, obenem pa se na vseh nivojih želimo odmakniti od zgodovinskih tehnik ročnega računanja. Vpeljati želimo sistem reševanja resničnih problemov, ki bi bili rešljivi s pomočjo visoke konceptualne matematike, z razumevanjem in izkušnjami.

Danes je fundacija Raspberry Pi, na izobraževalnem srečanju CBM v New Yorku najavila partnerstvo z Wolfram Research, s katerim so se dogovorili za združitev brezplačne kopije Mathematica in Wolfram Language v prihodnje Raspbian slikovne datoteke. Verjamejo v to, da bo to naredilo Raspberry Pi prvorazredno platformo za poučevanje tehnik CBM, otrok vseh starosti. Conrad Wolfram pa je danes povedal:

Programerji bodo imeli možnost uporabe moči matematike s programom Mathematica brez omejitev tako, da bodo lahko dokazali kako pomembna dejansko je matematika.

Raspberry Pi - Wolfram Mathematica

Risanje 3D grafov z Mathematico na Piju

Prihodnje slikovne datoteke Raspbiana bodo privzeto že vključevale Wolfram Lanugage in Mathematica, za vse, ki imate Raspbian že nameščen pa si orodja lahko namestite v primeru, da imate na voljo 600 MB prostega pomnilnika. Potrebno je pognati ukaz:

Program Mathematica boste našli v zaganjalniku pod menijem Izobraževanje (Education).

Raspberry Pi - Wolfram Mathematica

Globoko neprimerna uporaba stopničaste funkcije Heaviside

Fundacija se zahvaljuje ekipi pri Wolfram Research za neverjetno veliko truda, ki so ga vložili za tekoče delovanje Wolfram Language in Mathematica na Raspberry Pi. V prihodnjih mesecih boste tako na uradni spletni strani kot tudi na našem portalu lahko prebirali serijo zapisov o raziskovanju programov. To bo zelo zanimivo!

 
Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5282

4 odzivov na Wolfram Language in Mathematica brezplačno na Raspberry Pi

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.

  1. Pingback: Mathematica in Wolfram Language na Raspberry Pi » Slo-Pi

  2. Pingback: Najboljše enovrstične funkcije » Slo-Pi

  3. Pingback: Fizikalni modeli z Wolfram Language » Slo-Pi

  4. Pingback: Vernier tipala in Wolfram Language » Slo-Pi